De voorjaarsvakantie is traditiegetrouw altijd een week dat Stols Voetbal zaaltoernooien organiseert in het mooie grote Sportcentrum Galgenwaard wat gevestigd is in het stadion van FC Utrecht. Deze voorjaarsvakantie in 2020 werden er maar liefst 3 toernooien georganiseerd op zaterdag 22 februari , zaterdag 29 februari en zondag 1 maart. Alle 3 de toernooien waren het maximale aantal teams wat mee konden doen aanwezig waardoor er maar liefst 144 teams hebben meegedaan tijdens de 3 dagen.

 

Op zaterdag 22 februari begonnen we de voorjaarsvakantie in de ochtend met de O8 , O10 en O12 leeftijd. Bij de O8 en O10 leeftijd was CFA de winnaar en bij de O12 leeftijd de Belgische club GS Beobank Hoboken. In de middag gingen we vervolgens verder met de O7 , O9 en O11 leeftijd. Hier waren de winnaars bij de O7 CFA , O9 Kon HFC en O11 AFC 34. Deze winnaars gingen naar huis met de grote cup waarbij er voor elk team ongeacht de eindplaats natuurlijk een mooie beker beschikbaar was.

 

Op zaterdag 29 februari gingen we vervolgens weer verder en waren in de ochtend de O8 en O10 leeftijd aan de beurt. Het niveau was gelijk weer erg hoog met veel spannende wedstrijden. Bij de O8 leeftijd was de winnaar uiteindelijk Utrecht Talents en bij de O10 leeftijd CFA. In de middag gingen we verder met de O7 , O12 en O14 leeftijd. Ook bij deze categorieën was het deelnemersveld weer erg sterk en gingen bij de O7 CFA , O12 Odin 29 en O14 AFC 34 er met de winst vandoor.

 

Het slotstuk was op zondag 1 maart met in de ochtend de O9 en O11 leeftijd. Hier was onder andere 1 van de deelnemers FC Utrecht bij de O9 leeftijd. Het was weer genieten qua niveau met heel veel technisch spelers aanwezig in de zaal. Bij de O9 leeftijd werd uiteindelijk het sterke Betrokken Spartaan de winnaar en de O11 winst ging naar het prachtig zaalvoetbal spelende Lustig. De laatste categorie in de middag was de O13 leeftijd waar maar liefst 20 teams aan mee deden. Het was bij elkaar een erg sterk deelnemersveld met veel veld divisie teams aanwezig. Uiteindelijk was Train 2 pro de terechte winnaar na een 3-0 overwinning op het Belgische JZ98.

 

Als organisatie kijken we in ieder geval tevreden terug op 3 mooie zaalvoetbaltoernooien in Sportcentrum Galgenwaard. Maar liefst 144 teams deden mee en waren allemaal netjes op tijd aanwezig per toernooidag. Ieder team heeft minimaal 5 potjes kunnen spelen onder leiding van ervaren KNVB scheidsrechters. Het was leuk om te zien dat er maar liefst 7 deelnemers helemaal vanuit België kwamen om mee te doen en er ook veel sterke teams aanwezig waren vanuit buiten de Randstad. Daarmee word het deelnemersveld steeds diverser.

 

Daarnaast danken wij onze trouwe sponsors Optima Hypotheken en Verzekeringen en Easy Controls voor het hoofdsponsorschap en de prettige samenwerking met de gemeente Utrecht en sportcafé de Heksenketel. Het zaaltoernooien seizoen zit er voor dit voetbal seizoen weer op. Maar volgend voetbalseizoen 2020/2021 zal Stols Voetbal zeker weer meerdere zaaltoernooien gaan aanbieden. Maar nu gaat de focus eerst weer op de buitentoernooien tijdens het voorjaar en zomer periode. Het eerstvolgende grote evenement staat met Pasen op het programma met de Leidsche Rijn Paas Cup.