Randstad Cup toernooi opzet voetbal seizoen 2020 / 2021

 

Na vorig seizoen de tweede succesvolle Randstad Cup editie gehad te hebben waar er totaal over 4 regio toernooien 220 onderbouw selectie teams mee hebben gedaan staat dit jaar al weer de derde editie van de Randstad weer op het programma. Er kan door de teams weer gestreden gaan worden om het beste team van de regio te worden en later zelfs het beste onderbouw team per leeftijd van de gehele randstad. Het toernooi word aangeboden voor de volgende 5 leeftijdsgroepen waarbij er tijdens de toernooien vanuit de normale KNVB regels zal worden gespeeld.

 

Onder  8 leeftijd  Geboortejaar 2013   >>  6 tegen 6 op een kwart veld.

Onder  9 leeftijd  Geboortejaar 2012   >>  6 tegen 6 op een kwart veld.

Onder 10 leeftijd Geboortejaar 2011   >>  6 tegen 6 op een kwart veld.

Onder 11 leeftijd Geboortejaar 2010   >>  8 tegen 8 op een half veld.                                                                                               

Onder 12 leeftijd Geboortejaar 2009   >>  8 tegen 8 op een half veld.

Per regio is er een toernooi waarbij teams kunnen strijden om de regio titel en zich kunnen plaatsen voor het grote Randstad Cup finale toernooi later in het seizoen waar alle geplaatste teams vanuit alle 4 de regio’s samen komen. De finale toernooien zullen in het Kras stadion van FC Volendam gaan plaatsvinden met een echte topsport belevenis voor de deelnemers.

 

Niveau : Het toernooi is bedoeld voor de onderbouw teams van het niveau hoofdklasse en 1e klasse KNVB.

 

Per leeftijdscategorie kunnen er minimaal 8 en maximaal 16 teams mee doen aan het regio toernooi. Er word eerst gespeeld in poules van 4 teams waarbij ieder team 3 poule wedstrijden speelt. Wedstrijden duren daarbij 2 x 10 minuten. Na de poule speelt ieder team nog 2 plaatsing wedstrijden om uiteindelijk de eind plaats voor ieder team te bepalen. Elk team ontvangt uiteindelijk een beker met aandenken aan het einde van elk toernooi bij de feestelijke prijsuitreiking.

 

Waar staat de Randstad Cup voor ?

  • Onderbouw (selectie) teams binnen de randstad aan het begin van het seizoen een goed georganiseerd toernooi bieden in de eigen regio waarbij je altijd meerdere wedstrijden speelt tegen verschillende tegenstanders van het zelfde spel niveau. Er zal over het algemeen op kunstgrasvelden worden gespeeld dan wel op nog aan het begin van het seizoen goed bespeelbare grasvelden. Daarnaast word er met een speciale Derbystar Randstad Cup toernooi bal gespeeld tijdens de wedstrijden.
  • De deelnemende teams een strak wedstrijd schema aanbieden met de juiste arbeid-rust verhouding. Daarnaast de aanwezige deelnemers ook een volledige toernooi beleving bieden met opening ceremonie , side events op het sportpark naast de wedstrijden en sfeer actie bij de finales en na afloop van het toernooi een feestelijke prijsuitreiking waarbij ieder team met een beker naar huis gaat.
  • Elk toernooi zal om 11.00 starten met de opening ceremonie en 11.30 starten met de eerste wedstrijden zodat alle deelnemende teams op tijd op het sportpark kunnen zijn en op normale tijden kunnen verzamelen. Daarnaast zullen alle toernooi dagen om 16.30 eindigen met de centrale prijsuitreiking. We willen de deelnemende teams een compact voetbal schema aanbieden met geen onnodige lange wacht tijden zodat iedereen na het toernooi ook weer op tijd huiswaarts kan keren.
  • Teams die goed presteren belonen met een ticket voor de Randstad Cup finale later in het seizoen waarbij alle geplaatste teams vanuit de regio bij elkaar komen. Wij zijn als organisatie erg benieuwd naar de onderlinge verhoudingen van de randstad regio’s qua niveau en willen de clubs dus met dit toernooi het platform bieden om dat te ervaren en zo tegen clubs te spelen vanuit de gehele randstad.
  • Doordat alle leeftijd categorieën bij elkaar op 1 sportpark het toernooi spelen geeft dat clubs de mogelijkheid om alle onderbouw (selectie) teams tegelijk te laten deelnemen wat goed is voor de sfeer en verhouding tussen de onderlinge (selectie) teams. En dat is dan weer goed voor de individuele ontwikkeling van spelers waardoor het voetbal plezier bij spelers toe neemt.

Tickets Randstad Cup finale: Bij elk regio toernooi ontvangen de beide finalisten en de nummer 3 een ticket voor de Randstad Cup finale later in het seizoen. Er zijn in totaal 4 regio toernooien per leeftijd categorie wat betekend dat er 12 teams mee zullen doen aan de finale waarvan uit elke regio dus 3 teams aanwezig zijn. De Randstad Cup finales zullen in het voorjaar van 2021 plaatsvinden in het Kras stadion van FC Volendam. 

 

Per regio is er dus 1 toernooi waar teams van desbetreffende regio en niveau aan mee kunnen doen. Alle toernooien worden aan het begin van het seizoen gehouden zodat het gebruikt kan worden om ritme op te doen voor de teams aan de start van het seizoen.

 

Inschrijven voor 1 van de regio toernooien kan je doen per mail naar info@stolsvoetbal.nl met daarin de gevraagde gegevens die je kan vinden via onderstaande regio pagina’s. Alleen teams die gevestigd zijn binnen de bepaalde regio kunnen mee doen met desbetreffende toernooi. Alleen in overleg omdat een eigen regio toernooi vol zit of desbetreffende datum niet uit komt kan een team in overleg mee doen bij een ander district. Neem daarvoor contact op via de mail met desbetreffende verzoek. 

 

Regio Amsterdam :  https://www.stolsvoetbal.nl/regio-amsterdam/

 

Regio Den Haag : https://www.stolsvoetbal.nl/regio-den-haag/

 

Regio Rotterdam : https://www.stolsvoetbal.nl/regio-rotterdam/

 

Regio Utrecht : https://www.stolsvoetbal.nl/regio-utrecht/

 

Wij als organisatie kijken uit naar een mooie derde Randstad Cup editie met hopelijk veel toernooidagen en wedstrijden van hoog niveau en veel voetbal plezier bij de aanwezige deelnemers.

 

Bij vragen zijn we ook altijd te bereiken op het mail adres info@stolsvoetbal.nl