Zondag 8 september was het zover en stond de eerste Randstad Cup op het programma van het nieuwe seizoen met te beginnen de regio Amsterdam. Op papier was het bij alle leeftijden een erg sterk deelnemersveld met de top amateur teams aanwezig vanuit de regio Amsterdam. In de praktijk bleek dit ook zeker het geval en was het genieten van het niveau wat op de velden te zien was.

 

Zo goed als de hele dag was het meer dan prima voetbalweer wat zorgde voor een goede sfeer op het sportpark van AFC 34. Om 11.00 werd de dag op een goede manier begonnen met de centrale opening met opkomst van de teams op het hoofdveld. Daarna barstte het geweld los en speelde alle teams in totaal 5 wedstrijden. Om 16.00 was het tijd voor de finales om te bepalen wie er bij elke leeftijd categorie er met de winst vandoor ging. Hieronder is de uiteindelijke top 3 te zien bij alle leeftijd categorieën.

 

Onder 8 leeftijd :

 1. Waterwijk
 2. AS 80
 3. SDZ

 

Onder 9 leeftijd :

 1. Kon HFC
 2. CFA
 3. AFC 34

 

Onder 10 leeftijd :

 1. Buitenveldert
 2. Onze Gezellen
 3. De Foresters

 

Onder 11 leeftijd :

 1. AC Amsterdam
 2. Roda 23
 3. HVS

 

Onder 12 leeftijd :

 1. AFC 34
 2. Buitenveldert
 3. Sporting Martinus

 

Deze teams hebben zich daarmee ook geplaatst voor de Randstad Cup finale dag later dit seizoen. Daarnaast ging ieder deelnemend team met een beker naar huis en daarmee ook met een goed gevoel na een lange toernooi dag. Volgende week op zondag 15 september staat de volgende Randstad Cup op het programma met dan de regio Utrecht aan de beurt bij VV Brederodes in Vianen.