Zondag 10 november stond dan het laatste regio toernooi op het programma met de regio Den Haag als afsluitende toernooi bij RCL in Leiderdorp. Dit toernooi was eerder door slechte weersomstandigheden afgelast en werd deze dag dus ingehaald. Achteraf een goede beslissing want de weergoden waren ons goed gezind met een mooie blauwe lucht een zonnetje nagenoeg geen wind en bijna 10 graden op de teller waren ideale voetbalomstandigheden.

 

Door deze ideale omstandigheden was er geweldig voetbal te zien op de 10 velden waarop gespeeld werd door de 50 deelnemers vanuit de onder 8 tot onder 12 leeftijd. Spanning alom in alle poules zorgde er voor dat alle teams tot het uiterste moesten gaan om zich de beste van de regio te noemen of een Randstad Cup finale ticket te bemachtigen.

 

Naast het voetbal was Picnic aanwezig met een springkussen en was er fruit en limonade beschikbaar vanuit deze sponsor voor alle teams en dus kinderen. Ook in de kantine was tijdens de toernooidag een uitgebreid assortiment aanwezig naast de gebruikelijke patat en snacks waren er ook meerdere broodjes gezond en heerlijke erwtensoep en broodjes halve worst. Het was dan ook de gehele dag druk en gezellig in de mooie en moderne kantine van RCL om even op te warmen tussen de wedstrijden door.

 

Om 16.00 precies werd er afgetrapt voor de finales van de dag die het vuurwerk qua afsluiting waren van de dag. Het werden uiteindelijk 5 doelpuntrijke finales die allemaal binnen de 17 minuten speeltijd beslist werden. Hieronder kan je de top 3 per leeftijd categorie zien en welke teams daarmee een ticket bemachtigd hebben voor de Randstad Cup finale.

 

Onder 8 leeftijd :

 1. CFA
 2. FC Lisse
 3. FC Skillz

Onder 9 leeftijd :

 1. Oosterheem
 2. Alphense Boys
 3. FC VVC

Onder 10 leeftijd :

 1. FC Skillz
 2. Nootdorp
 3. Semper Altius

Onder 11 leeftijd :

 1. Leo Athletics
 2. FC Lisse
 3. AFC 34

Onder 12 leeftijd :

 1. Balcontrole
 2. Wilhelmus
 3. Waterwijk

 

 

Bovenstaande teams gaan we terug zien bij het finale toernooi die ergens in het voorjaar van 2020 zal worden gehouden. Dan gaan we zien welke teams het beste team van de Randstad gaan worden. Vanuit Stols Voetbal zijn we er in ieder geval trots op dat de Randstad Cup een evenement aan het worden is waarbij de meest talentvolle selectie teams vanuit deze regio het tegen elkaar kunnen opnemen wat alleen maar goed is voor de ontwikkeling van jonge spelers. De komende periode zal in het teken gaan staan van meerdere zaaltoernooien vanuit Stols Voetbal waarbij we vast veel deelnemers van de Randstad Cup gaan terug zien.